Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 130

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
433
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

T = 17 °C = 290 K

100 ml oldatban van 1 g protein

1 `m^3` oldatban van `1000000/100` = 10000 g protein

c = `pi/(R*T)` = `253/(8.314*290)` = 0,105 `(mol)/m^3`

0,105 mol protein tömege 10000 g

1 mol protein tömege `1/0.105*10000` = 95300 mol

A protein moláris tömege 95300 `g/(mol)`
0