Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 127

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
462
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(KCl)` = 74,5 `g/(mol)`

`M_(NaCl)` = 58,5 `g/(mol)`

Az összes ionkoncentráció 0,3 `(mol)/(dm^3)`

0,205 g káliumion tömege `0.205/39` = 5,2 mmol

Ennyi KCl-ot és hússzorennyi NaCl-ot viszünk be, ami `5.2*20` = 105 mmol NaCl, ami `0.105*58.5` = 6,15 g NaCl

0.0052 mol KCl az `0.0052*74.5` = 0,392 g KCl

Az összes ion mennyisége 105 mmol `Na^+`, 105 mmol `Cl^-`, 5.2 mmol `K^+`, 5.2 mmol `Cl^-`, ez összesen tehát 220,4 mmol

1 `dm^3` oldatban van 300 mmol ion

Hány `cm^3` oldatban van 220,4 mmol ion?

x = `220.4/300` = 735

Az oldat térfogata 735 `cm^3`.
0