Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 126

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
391
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

T = 25 °C = 298 K

`pi` = 26 Pa

`pi` = `c*R*T`

c = `pi/(R*T)` = `26/(8.314*298)` = 0,01049 `(mol)/m^3`

Az oldat 125 `cm^3`-ében van 0,0156 g fehérje

1 `m^3` oldatban van `1000000/125*0.0156` = 124,8 g

0,01049 mol fehérje tömege 124,8 g

1 mol fehérje tömege `1/0.01049*124.8` = 11900 `g/(mol)`
0