Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 125

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
401
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`pi` = 0,1295 MPa = 129500 Pa

T = 25 °C = 298 K (Ez nincs megadva, de a feladathoz kellene, csak feltételezem).

c = `pi/(R*T)` = `129500/(8.314*298)` = 52,27 `(mol)/m^3` = 0,05227 `(mol)/(dm^3)`

500 `cm^3` oldatban van 1,755 g oldott anyag

1000 `cm^3` oldatban van `2*1.755` = 3,51 g

0,05227 mol anyag tömege 3,51 g

1 mol anyag tömege `1/0.05227*3.51` = 67,15

A szerves anyag moláris tömege 67,15 `g/(mol)`.
0