Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 122

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
469
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`pi` = 7,8 atm = `7.8*101325` = 790335 Pa

T = 37 °C = 310 K

`pi` = `c*R*T`

c = `pi/(R*T)` = `790335/(8.314*310)` = 306,64 `(mol)/m^3` = 0,306 `(mol)/(dm^3)`

Az infúziós glükóz-oldat 0,306 `(mol)/(dm^3)`-es.
0