Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 121

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
331
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
6,6 ml oldatban van 11,5 mg inzulin, ami `11.5/(1000*5990)` = `1,92*10^(-6)` mol

1 `m^3` oldatban van `1000/6.6*1.92*1000` = 0.29089 `(mol)/m^3`

`pi` = `c*R*T` = `0.29089*8.314*298` = 720,698 Pa = 721 Pa

Az oldat ozmózisnyomása 721 Pa.
0