Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 120

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
361
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(NaCl)` = 58,5 `g/(mol)`

100 g oldatban van 0,9 g NaCl, ami `0.9/58.5` = 15,38 mmol NaCl, ebben van `2*15.38` = 30,76 mmol ion.

1000 `cm^3` oldatban van `10*30.76` = 307.6 mmol ion

c = 307.6 `(mol)/m^3`

T = 37 °C = 310 K

`pi` = `c*R*T` = `307.6*8.314*310` = 793027 Pa = 793 kPa

Az emberi vér ozmózisnyomása 793 kPa.
0