Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 119

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(C_6H_(12)O_6)` = 180 `g/(mol)`

`M_(NaCl)` = 58,5 `g/(mol)`

100 g oldatban van 5 g szőlőcukor, ami `5/180` = 27,78 mmol

Ez felennyi mol NaCl-dal izotóniás (`Na^+` és `Cl^-`-ionok vannak az oldatban). 13,89 mmol, ami `13.89*58.5` = 0,8125 g

0,8125 tömeg%-os NaCl-oldattal izotóniás.
0