Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
2491
Oldja meg a valós számok halmazán a sin x = 0 egyenletet, ha − 2π ≤ x ≤ 2π ?
Hogy kezdjek neki??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin(x)=0-2π≤x≤2π
sin(π-x)=0-2π≤x≤2π
x=arcsin(0-2π≤x≤2π)
sin(π-x)=-2π≤x≤2π
x=arcsin(0-2π≤x≤2π)+2kπ,k∈Z
π-x=arcsin(-2π≤x≤2π)
x=arcsin(0-2π≤x≤2π)+2kπ,k∈Z
π-x=arcsin(-2π≤x≤2π)+2kπ,k∈U

vége: x=(arcsin(0-2π≤x≤2π)+2kπ,k∈Z
(π-x=arcsin(-2π≤x≤2π)+kπ,k∈Z
2