Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 117

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
394
Köszönöm az eddigi segítséget! Képet mellékeltem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(CO(NH_2)_2)` = 60 `g/(mol)`

100 g oldatban van 2 g karbamid

1000 g oldatban van 20 g karbamid, ami `20/60` = 0,33 mol

`c_("karbamid")` = 0,33 `(mol)/(dm^3)` = 333 `(mol)/m^3`

T = 25 °C = 298 K

`pi` = `c*R*T` = `333*8.314*298` = 825857 Pa

0