Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Titrimetria - 115

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
376
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`CH_3COOH` + KOH = `CH_3COOK` + `H_2O`

KOH:

1000 `cm^3` oldatban van 0,0849 mol KOH

12,05 `cm^3` oldatban van `12.05*0.0849` = 1,023 mmol KOH

Ez ugyanennyi mol ecetsavval reagál

10 `cm^3`oldatban van 1,023 mmol ecetsav

1000 `cm^3` oldatban van 10,23 mmol= 0,01023 mol ecetsav

A törzsoldat koncentrációja 0,01023 `(mol)/(dm^3)`.

b,

100 `cm^3` oldatban van 1,023 mmol ecetsav

Ez lett 10 `cm^3`-ből hígítva

10 `cm^3` oldatban van 1,023 mmol ecetsav

1000 `cm^3` oldatban van 102,3 mmol = 0,102 mol ecetsav

Az eredeti oldat 0,102 `(mol)/(dm^3)`-es.

c,

10 `cm^3` oldatban van 1,023 mmol ecetsav, ami `1,023*60` = 61,38 mg

Az eredeti minta 61,38 mg ecetsavat tartalmazott.
0