Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Titrimetria - 114

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
395
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`I_2` + 2 `Na_2S_2O_3` = `Na_2S_4O_6` + 2 `NaI`

`M_(I_2)` = 254 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van `0.4*0.981` = 0,3924 mol `Na_2S_2O_3`

15,2 `cm^3` oldatban van `15.2*0.3924` = 5,964 mmol `Na_2S_2O_3`

Ez reagál feleannyi, azaz `5.964/2` = 2,982 mmol jóddal.

20 `cm^3` oldatban van 2,982 mmol jód

1000 `cm^3` oldatban van `50/1000*2.982` = 0,149 mol jód.

A jódoldat molaritása 0,149 `(mol)/(dm^3)`

1000 `cm^3` oldatban van `0.149*254` = 37,87 g jód.

100 `cm^3` (amit most 100 g-nak tekintünk) oldatban van 3,787 g jód.

A jódoldat 3,787 tömeg%-os.
0