Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Titrimetria - 113

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
408
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

5 `(COO)_2^(2-)` + 2 `MnO_4^-` + 16 `H^+` = 10 `CO_2` + 2 `Mn^(2+)` + 8 `H_2O`

`KMnO_4`:

1000 `cm^3` oldatban van 20 mmol `KMnO_4`

11,88 `cm^3` oldatban van 0,2376 mmol `KMnO_4`

Az egyenlet alapján ez a mennyiség reagál `0.2376/2*5` = 0,594 mmol oxálsavval.

10 `cm^3` oldatban van 0,594 mmol oxálsav

1000 `cm^3` oldatban van `100*0.594` = 0.0594 mol oxálsav

Az oxálsav-oldat koncentrációja 0,0594 `(mol)/(dm^3)`.
0