Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Titrimetria - 112

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
5 `Fe^(2+)` + `MnO_4^-` + 8 `H^+` = 5 `Fe^(3+)` + `Mn^(2+)` + 4 `H_2O`

`M_("Mohr-só")` = 392 `g/(mol)`

0,5 g Mohr-só az `0.5/392` = 1,2755 mmol

Ez a mennyiség az egyenlet szerint reagál ötödannyi, azaz `1.2955/5` = 0,2551 mmol `KMnO_4`-tal.

1000 `cm^3` oldatban van 0,02 mol `KMnO_4`

Hány `cm^3` oldatban van 0,2551 mmol `KMnO_4`?

x = `0.2551/20*1000` = 12,75

Az oxidációhoz 12,75 `cm^3` `KMnO_4`-oldat szükséges.
0