Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Titrimetria - 111

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
384
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`H_3PO_4` + 3 NaOH = `Na_3PO_4` + 3 `H_2O`

NaOH:

1000 `cm^3` oldatban van 0,0157 mol NaOH

23,05 `cm^3` oldatban van `23.05*0.0157` = 0,3619 mmol NaOH

Ehhez szükséges a reakcióegyenlet szerint `0.3619/3` = 0,1206 mmol foszforsav.

`H_3PO_4`

20 `cm^3` oldatban van 0,1206 mmol foszforsav

1000 `cm^3` oldatban van `1000/0.1206*20` = 6,03 mmol

A foszforsav oldat koncentrációja 6,03 `(mmol)/(dm^3)`.
0