Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Titrimetria - 110

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
379
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`H_2SO_4` + 2 NaOH = `Na_2So_4` + 2 `H_2O`


1 `dm^3` NaOH-oldatban van 0.1 mol NaOH

12,14 `cm^3` NaOH-oldatban van `12.14/1000*0.1` = `1.214*10^(-3)` mol NaOH

Ehhez feleannyi, azaz `6.07*10^(-4)` mol `H_2SO_4` szükséges.

Ez van 20 `cm^3`-ben.

1000 `cm^3`-ben van `1000/20*6.07*10^(-4)` = 0,03035 mol kénsav.

A kénsavoldat 0,03035 `(mol)/(dm^3)`-es és kétszerannyi, azaz 0,0607 mol hidrogéniont tartalmaz.
0