Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Titrimetria - 109

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`H_2SO_4` + 2 KOH = `K_2SO_4` + 2 `H_2O`

KOH:

1000 `cm^3` oldatban van 0,0963 mol KOH

12,45 `cm^3` oldatban van `12.45/1000*0.0963` = 1,199 mmol KOH

Ehhez feleannyi, azaz `1.199/2` = 0,5995 mmol kénsav szükséges.

`H_2SO_4`:

10 `cm^3` oldatban van 0,5995 mmol kénsav.

1000 `cm^3` oldatban van `1000/10*0.5995` = 0.0599 mol kénsav

A közömbösítéshez használt kénsav 0,0599 `(mol)/(dm^3)`-es.
0