Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Titrimetria - 107

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
471
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

1,2 `dm^3` standardállapotú HCl-gáz az `1.2/24.5` = 0,049 mol HCl

1 `dm^3` oldatban van 0,049 mol HCl

10 `cm^3` oldatban van `10/1000*0.049` = 0,49 mmol HCl

Ez a mennyiség reagál ugyanennyi mol NaOH-dal.

NaOH:

1 `dm^3` oldatban van `0.1*0.998`= 0.0998 mol NaOH

Hány `cm^3` oldatban van 0,49 mmol NaOH?

x = `0.49/99.8*1000` = 4,91

Ezt a mennyiséget 4,91 `cm^3` NaOH-oldat semlegesíti.
0