Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Titrimetria - 106

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
NaOH + HCl = NaCl + `H_2O`

HCl:

1000 `cm^3` oldatban van `0.15*1.005` = 0,15075 mol HCl

13,26 `cm^3` oldatban van `13.26*0.15075` = 1,998945 mmol HCl

Ugyanennyi mol NaOH reagál.

15 `cm^3` oldatban van 1,998945 mmol NaOH

1000 `cm^3` oldatban van `1/15*1.998945` = 0,133 mol NaOH

A NaOH-oldat koncentrációja 0,133 `(mol)/(dm^3)`.
0