Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fejtoro SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
Vettünk egy órát, egy láncot és egy medált 216 dollárért. Az óra és a medál együtt háromszor annyiba került, mint a lánc, míg a medál és a lánc együtt fele annyiba került, mint az óra. Mennyibe került az óra, a lánc és a medál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

I. o+l+m = 216

II. o+m = 3l

III. m+l = `o/2`

III. o = 2m + 2l

I. 3m + 3l = 216

m+l = 72 = o/2

m = 72-l

o = 144

144 + m = 3l

144 + 72 -l = 3l

4l = 216

l = 54

m = 72-l = 18

óra 144 dollár, lánc 54 dollár, medál 18 dollár.
0