Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
414
Hány liter oxigénnel égethető el 12l hidrogén ?
50g hidrogén anyagmennyisége ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2 `H_2` + `O_2` = 2 `H_2O`

2 liter hidrogénhez kell 1 liter oxigén

12 liter hidrogénhez kell `12/2*1` = 6 liter oxigén


`M_(H_2)` = 2 `g/(mol)`

50 g hidrogéngáz az `50/2` = 25 mol
0