Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 105

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
428
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

HCl + NaOH = NaCl + `H_2O`

NaOH:

1000 `cm^3` oldatban van 0,1012 mol NaOH

11,5 `cm^3` oldatban van `11.5/1000*0.1012` = 1,1638 mmol NaOH

Ezt a mennyiséget ugyanennyi mol HCl semlegesíti.

HCl:

10 `cm^3` oldatban van 1,1638 mmol HCl

1000 `cm^3` oldatban van `1000/10*1.1638` = 0,1164 mol HCl

A sósavoldat 0,1164 `(mol)/(dm^3)`-es.
0