Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 102

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
407
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

5 `(COOH)_2` + 2 `MnO_4^-` + 6 `H^+` = 10 `CO_2` + 2 `Mn^(2+)` + 8 `H_2O`

1 `dm^3` oldatban van 20 mmol `KMnO_4`

11,88 `cm^3` oldatban van `11.88/1000*20` = 0,2376 mmol `KMnO_4`

Ez reagál az egyenlet szerint `0.2376/2*5` = 0,594 mmol oxálsavval

10 `cm^3` oxálsavban van 0,594 mmol oxálsav

1000 `cm^3` oxálsavban van `1000/10*0.594` = 59,4 mmol = 0,0594 mol oxálsav

Az oxálsav koncentrációja 0,0594 `(mol)/(dm^3)`.
0