Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 101

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
364
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1




5 `Fe^(2+)` + `MnO_4^-` + 8 `H^+` = 5 `Fe^(3+)` + `Mn^(2+)` + 4 `H_2O`

`M_("Mohr-só")` = 392 `g/(mol)`

0,5 g Mohr-só az `0.5/392` = 1,2755 mmol

Ennek a semlegesítéséhez szükséges ötödannyi, azaz `1.2755/5` = 0,255 mmol `KMnO_4`

1000 `cm^3` oldatban van 20 mmol `KMnO_4`

Hány `cm^3` oldatban van 0,255 mmol `KMnO_4`?

x = `0.255/20*1000` = 12,755 `cm^3`

12,755 `cm^3` `KMnO_4` oldat szükséges a reakcióhoz.
0