Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 100

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
383
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`H_3PO_4` + 3 NaOH = `Na_3PO_4` + 3 `H_2O`

NaOH:

1000 `cm^3` oldatban van 0,0157 mol NaOH

23,05 `cm^3` oldatban van `23.05/1000*0.0157` = 0,362 mmol NaOH

Ehhez harmadannyi, azaz `0.362/3` = 0,12 mmol foszforsavat közömbösít.

Foszforsav:

20 `cm^3` oldatban van 0,12 mmol foszforsav

1000 `cm^3` oldatban van `1000/20*0.12` = 6 mmol foszforsab

A foszforsav-oldat koncentrációja 6 `(mmol)/(dm^3)`.
0