Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 99

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
469
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`H_2SO_4` + 2 `NaOH` = `Na_2SO_4` + 2 `H_2O`

NaOH-oldat:

1000 `cm^3` oldatban van 0,1 mol NaOH

12,14 `cm^3` oldatban van 1,214 mmol NaOH

Ehhez feleannyi, azaz 0,607 mmol kénsav szükséges.

Kénsav:

20 `cm^3` oldatban van 0,607 mmol kénsav

1000 `cm^3` oldatban van `1000/20*0.607` = 30,35 mmol = 0,03035 mol kénsav

A kénsavoldat koncentrációja 0,03035 `(mol)/(dm^3)`, a hidrogénion koncentráció ennek a kétszerese (kétértékű sav), azaz `2*0,03035` = 0,0607 `(mol)/(dm^3)`.
0