Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 94

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`SO_3` + `H_2O` = `H_2SO_4`

Oldat:

100 g oldatban van 4,9 g kénsav

60 g oldatban van `60/100*4.9` = 2,94 g kénsav

Ehhez hozzáadunk x g `SO_3`-ot.

80 g `SO_3`-ból 98 g kénsav keletkezik.

x g `SO_3`-ból `x/80*98` g kénsav keletkezik.

Keverési egyenlet:

`60*4.9` + `x*9800/80` = `(60+x)*12.25`

x = 4

4 g kén-trioxidot kell feloldani.
0