Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 92

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`CaCO_3` + 2 `HCl` = `CaCl_2` + `H_2O` + `CO_2`

`M_(CaCO_3)` = 100 `g/(mol)`

8,25 g `CaCO_3` az `8.25/100` = 0,0825 mol

Ehhez a reakcióegyenlet szerint kétszerannyi, azaz `2*0.0825` = 0,165 mol HCl szükséges.

1000 `cm^3` oldatban van 0,2 mol HCl

Hány `cm^3` oldatban van 0,165 mol HCl?

x = `0.165/0.2*1000` = 825

825 `cm^3` HCl-oldat szükséges a feloldáshoz.
0