Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 89

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
476
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

100 g oldatban van 10 g só

350 g oldatban van `350/100*10` = 35 g só

Hozzáadjuk a 200 g anyagot.

350+200=550 g oldatban van 35+200=235 g só

100 g oldatban lesz `100/550*235` = 42,73 g só

Az oldat 42,73 tömeg%-os lesz, ez kisebb, mint az oldhatóság, ezért az összes só feloldódik.
0