Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 88

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
444
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

100 g oldatban van 98 g kénsav

Az oldat térfogata:

V = `m/rho` = `100/1.83` = 54,64 `cm^3`

54,64 `cm^3` oldatban van 98 g kénsav

10 `cm^3` oldatban van `10/54.64*98` = 17,934 g kénsav

Ezt hígítjuk 1000 `cm^3`-re.

1000 `cm^3` oldatban van 17,934 g kénsav, ami `17.934/98` = 0,183 mol

Az kapott oldat 0,183 `(mol)/(dm^3)`-es.
0