Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 86

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
330
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(CuSO_4*5H_2O)` = 249,5 `g/(mol)`

`M_(CuSO_4)` = 159,5 `g/(mol)`

Telített oldat:

100+33,3 = 133,3 g oldatban van 33,3 g `CuSO_4`

x+12 g oldatban van `(x+12)/133.3*33.3` g `CuSO_4`

A kristályos réz(II)-szulfát

249,5 g-ja tartalmaz 159,5 g `CuSO_4`-ot

12 g `CuSO_4*5H_2O` tartalmaz `12/249.5*159.5` = 7,67 g `CuSO_4`-ot.

`(x+12)/133.3*33.3` = 7,67

x = 18,71

18,71 g vízben kell feloldani a kristályos réz(II)-szulfátot.
0