Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 85

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
324
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

100 kg répából 130 liter cukoroldat lesz

300000 kg répából `300000/100*130` = 390000 liter cukoroldat lesz.

A lé tömege:

m = `rho*V` = `1.103*390000` = 430,17 t lé.

Most jöhet a keverési egyenlet:

`430.17*7.5` - `x*0` = `(430.17-x)*90`

x = `(430.17*(90-7.5))/90` = 394,3

394,3 t vizet kell elpárologtatni.
0