Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 83

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
396
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

I.

1000 `cm^3` oldatban van 181 g HCl

130 `cm^3` oldatban van `130/1000*181` = 23,53 g HCl

Az oldat tömege:

`m_1` = `rho_1*V_1` = `1.29*130` = 167,7 g


II.

100 g oldatban van 22 g HCl

A mi oldatunk tömege:

`m_2` = `rho_2*V_2` = `1.11*60` = 66,6 g

66,6 g oldatban van `66.6/100*22` = 14,652 g HCl

Összeöntve:

167,6+66,6 = 234,2 g oldatban van 23,53+14,652 = 38,182 g HCl

100 g oldatban van `100/234.2*38.182` = 16,3 g HCl

A keletkezett oldat 16,3 tömeg%-os.
0