Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 81

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(HCl)` = 36,5 `g/(mol)`

A keletkezett oldatunk

1000 `cm^3`-ében van 1,5 mol HCl, ami `1.5*36.5` = 54,75 g

200 `cm^3`-ben van `200/1000*54.75` = 10,95 g


A kiindulási HCl-oldatunkban is ennyi HCl van

100 g oldatban van 35 g HCl

hány g oldatban van 10,95 g HCl?

x = `10.95/35*100` = 31,3 g

Az oldat térfogata:

`V_1` = `m_1/rho_1` = `31.3/1.18` = 26,5 `cm^3`

26,5 `cm^3` tömény HCl-oldatból indultunk ki.
0