Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 80

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(KOH)` = 56 `g/(mol)`

A készítendő oldat:

1 `dm^3`-ében van 0,4 mol KOH, ami `0.4*56` = 22,4 g

2,5 l oldatban van `22.4*2.5` = 56 g KOH

Az oldat tömege: m = `rho*V` = `1.02*2500` = 2550 g

2550 g oldatban van 56 g KOH

100 g oldatban van `100/2550*56` = 2,20 g KOH

A keletkezett oldat 2,20 tömeg%-os.


A kiindulási oldatunk

1000 `cm^3`-ében van 78 g KOH

Hány `cm^3`-ében van 56 g KOH?

x = `56/78*1000` = 717,95 `cm^3`

A kiindulási KOH-oldat mennyisége 717,95 `cm^3`


Ennek a tömege: `m_1` = `rho_1*V_1` = `1.06*717.95` = 761,03 g

A keletkezett oldatunk 2550 g, a különbség a hozzáadott víz mennyisége:

2550-761,03 = 1788,97 g = 1788,97 `cm^3` víz.

0