Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 78

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Keverési egyenlet:

x g az egyes oldatból, 30-x g a kettes oldatból:

`x*78` + `(30-x)*48` = `30*66`

x = `(30*(66-48))/(78-48)` = 18

Az első oldatból 18 g, a második oldatból 30-18=12 g szükséges.
0