Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az integraltja?

Főoldal » Középiskola » Matematika
707
∫(e^-x)*x dx
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
-e^(-x) (1 + x)
e^(-x) (-x - 1)
-e^(-x) x - e^(-x)
x=-1
-2

Parciálisan tudod integrálni u=x v'=e-x
u'=1 V=-e-x

F(x)=u*v-∫u'*v=-x*e-x-∫1*(-e-x)
F(x)=-x*e-x-e-x+c
2