Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 77

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
431
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`M_(KOH)` = 56 `g/(mol)`


75 ml oldat, ami m = `rho*V` = `75*1.09` = 81,75 g

81,75 g oldatban van `81.75/100*10` = 8.175 g KOH és 81,75-8,175=73,575 g víz.


220 ml oldat, ami m=`rho*V` = `1.32*220` = 290,4 g oldat

290,4 g oldatban van `290.4/100*33` = 95,832 g KOH és 290,4-95,832 = 194,568 g víz.


Az összeöntött oldatban van:

8,175+95,832= 104,007 g KOH, ami `104.007/56` = 1,857 mol KOH

73,575+194,568 = 268,143 g víz, ami `268.143/18` = 14,90 mol víz

Ez összesen: 1,857+14,90 = 16,754 mol oldat

16,754 mol oldat 1,857 mol KOH

100 mol `100/16.754*1.857` = 11,1 mol KOH

Az összeöntött oldat 11,1 mol%-os. (moltörtje 0,111)
0