Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 75

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


100 g oldatban van 65,2 g kénsav

Az oldat térfogata:

V = `m/rho` = `100/1.56` = 64,1 `cm^3`

64,1 `cm^3` oldatban van 65,2 g kénsav

5000 `cm^3` oldatban van `5000/64.1*65.2` = 5085,6 g kénsav

Az oldat tömege m = `rho*V` = `1.56*5000` = 7800 g

7800 g oldatban van 5085,6 g kénsav

Vízbe öntjük:

7800+x g oldatban lesz 5085,6 g kénsav

100 g oldatban van 17 g kénsav

`100/(7800+x)` = `17/5085.6`

x = 22116 `cm^3` = 22,1 l vízbe kell tölteni a kénsavat.
0