Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 74

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
392
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

a,

100 g oldatban van 25 g NaOH és 75 g víz

300 g vízben `300/75*25` = 100 g NaOH-ot kell feloldani.


b,

1 `dm^3` oldatban van 0,5 mol NaOH, ami `0.5*40` = 20 g NaOH

Az oldat tömege:

m=`rho*V` = `1.06*1000` = 1060 g

1060 g oldatban van 20 g NaOH és 1060-20=1040 g víz

300 g vízben `300/1040*20` = 5,77 g NaOH-ot kell feloldani.
0