Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 73

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_("karbamid")` = 60 `g/(mol)`

100 mol oldatban van 10 mol karbamid és 90 mol víz

10 mol karbamid az `10*60` = 600 g

90 mol víz az `90*18` = 1620 g

Az oldat összesen 1620+600=2220 g

2220 g oldatban van 600 g karbamid és 1620 g víz

500 g oldatban van `500/2220*600` = 135,14 g karbamid és 500-135,14=364,86 g víz.

Az oldat elkészítéséhez 135,14 g karbamidot és 500-135,14=364,86 g vizet kell bemérni.
0