Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 72

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
411
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(NaCl)` = 58,5 `g/(mol)`

500 ml oldatban van 100 g NaCl

1000 ml oldatban van 200 g NaCl, ami `200/58.5`= 3,42 mol

Az oldat 3,42 `(mol)/(dm^3)`-es.


Az oldat tömege:

m = `rho*V` = `1.132*500` = 566 g

566 g oldatban van 100 g NaCl és 566-100 = 466 g víz

100 g NaCl az `100/58.5` = 1,71 mol NaCl

466 g víz az `466/18` = 25,89 mol víz

Az oldat 1,71+25,89 = 27,6 mol

27,6 mol oldatban van 1,71 mol NaCl

100 mol oldatban van `100/27,6*1,71` = 6,2 mol NaCl

Az oldat 6,2 mol%-os.
0