Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 71

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
420
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
100 g oldatban van 24 g fenol és 100-24= 76 g alkohol

450 g oldatban van `450/100*24` = 108 g fenol és `450/100*76` = 342 g alkohol

Az alkohol térfogata: V = `m/rho` = `342/0.7893` = 433,3 `cm^3`

Az oldat elkészítéséhez 108 g fenolra és 433,3 `cm^3` alkoholra van szükség.
0