Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
508
Valaki segitene kerem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Biztos lesznek jobb ötletek, én kifejeztem z-t az elsőből, behelyettesítettem a másodikba és a harmadikba, ábrázoltam, az jött ki, hogy a valós számok halmazán nincs megoldás (ábra).

z = 1-(x+y)

xy+y(1-(x+y))+(1-(x+y))x = -2

xy(1-x-y) = 2

Másik út:

`1/x` + `1/y` + `1/z` = `(xy+zy+yz)/(xyz)` = -1

Hátha ezzel lehet kezdeni valamit.
0