Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentrációszámítás (70)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(KOH)` = 56 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 0,6 mol KOH

200 `cm^3` oldatban van `200/1000*0.6` = 0,12 mol KOH

0,12 mol KOH az `0.12*56` = 6,72 g

6,72 g KOH szükséges az oldat elkészítéséhez.
0