Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentrációszámítás (69)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
411
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
a,

100+x g oldatban van 100 g KI

100 g oldatban van 15 g KI

`100/(100+x)` = `15/100`

x = 566,67 g vízre van szükség.


b,

`M_(KI)` = 166 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 1,5 mol KI, ami `1.5*166` = 249 g

Ennyi oldatnak a tömege m = `rho*V` = `1.166*1000` = 1166 g

1166 g oldatban van 249 g KI

Hány g oldatban van 100 g KI?

y = `100/249*1166` = 468,27 g az oldat tömege

A többi víz

368,27 g vízre van szükség.


c,

100 mol oldatban van 5 mol KI és 95 mol víz

5 mol KI az `5*166` = 830 g KI

95 mol víz az `95*18` = 1710 g KI

1710 g víz szükséges 830 g KI-hoz.

Hány g víz szükséges 100 g KI-hoz?

z = `100/830*1710` = 206,02

206,02 g vízre van szükség.
0