Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentrációszámítás (68)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
501
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


60 °C:

100+110= 210 g oldatban van 110 g `KNO_3`

500 g oldatban van `500/210*110` = 261,9 g `KNO_3`

Lehűtjük, az oldat tömege csökken, az oldott anyag tömege is csökken.

20 °C-on:

500-x g oldatban van 261,9-x g `KNO_3`

ugyanakkor:

100+32 g oldatban van 32 g `KNO_3`

`132/(500-x)` = `32/(261.9-x)`

x = 185,71

185,71 g `KNO_3` válik ki.
0