Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentrációszámítás (64)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
417
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`M_(C_(12)H_(22)O_(11))` = 342 `g/(mol)`

140 g oldatban van 40 g cukor

100 g oldatban van `100/140*40` = 28,57 g cukor.

A cukoroldat 28,57 tömeg%-os.


1 g oldatban 0.2857 g cukor van

Az oldat tömegtörtje 0.2857.


100 g víz az `100/18` = 5,556 mol

40 g cukor az `40/342` = 0,117 mol

Ez összesen 5,556+0.117 = 5,673 mol

5,673 mol oldatban van 0,117 mol cukor

1 mol oldatban van `1/5.673*0.117` = 0,021 mol cukor

Az oldat moltörtje 0,021.


140 g oldat térfogata V = `m/rho` = `140/1.12` = 125 `cm^3`

125 `cm^3` oldatban van 0,117 mol cukor

1000 `cm^3` coldatban van `1000/125*0.117` = 0,936 mol cukor

Az oldat 0,936 `(mol)/(dm^3)`-es.
0