Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentrációszámítás (60)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
401
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

Az elkészített oldat

1000 `cm^3`-ében van 2 mol NaOH

750 `cm^3`-ében van `750/1000*2` = 1,5 mol NaOH, ami `1.5*40` = 60 g NaOH


A kiindulási oldatunk

100 g-jában van 30 g NaOH

Mennyi oldatban van 60 g NaOH?

200 g-ban.

Az oldat térfogata:

V = `m/rho` = `200/1.33` = 150,38 `cm^3`

150,38 `cm^3` NaOH-oldatból indultunk ki.
0