Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentrációszámítás (56)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
354
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A keletkezett oldat:

100 g-jában van 9,8 g kénsav

Az oldat térfogata V = `m/rho` = `100/1.065` = 93,9 `cm^3`

93,9 `cm^3` oldatban van 9,8 g kénsav

1000 `cm^3` oldatban van `1000/93.9*9.8` = 104,37 g kénsav


A kiindulási oldatunk

100 g-jában van 93.6 g kénsav

Hány g-jában van 104,37 g kénsav

x = `104.37/93.6*100` = 111,5 g oldat

Ennek a térfogata:

V = `m/rho` = `111.5/1.83` = 60,93 `cm^3`

60,93 `cm^3` kénsavoldatból indultunk ki.
0